Spin-off aReception.ai

Spin-off aReception.ai

1/1/2024
Investice

Dalším přírůstkem v portfoliu ARTIN Group je od 18.10.2023 nový brněnský AI spin-off aReception.ai, který zahájil svoji činnost od počátku roku 2024. Jeho unikátním produktem jsou digitální avataři využívající celou škálu nástrojů umělé inteligence. Díky tomu jsou avataři schopni komunikovat s uživatelem přímo v lidské řeči v několika jazycích a spolu s doplňkovým dotykovým ovládáním umožňují automatizovat řadu procesů na recepcích firem i kancelářských budov a dalších místech, kde je důležité poskytnout přesné a pohotové informace nebo pomoci návštěvníkovi se vstupem či orientací.

"S našimi digitálními avatary se dnes můžete potkat nejen na recepcích kanceláří a průmyslových podniků, kde odbaví návštěvníka, zavolá navštívenou osobu nebo přivolá výtah či otevře dveře, ale také třeba ve školách nebo v budově Dětské nemocnice v Brně, kde naviguje návštěvníky v celém areálu pomocí hlasu i zobrazení interaktivních plánků." říká Mirek Pachl, který má na starosti obchodní rozvoj nové společnosti.

"Naše řešení využívá celou škálů technologií umělé inteligence, ať už je to práce s hlasem a jeho převod na text a zpět STT a TTS, rozpoznání záměru návštěvníka pomocí technologie NLP nebo zapojení velkých jazykových modelů jako Chat GPT. Díky tomu avatar dokáže přirozeně reagovat na požadavky uživatele nebo návštěvníka. A vzhledem k tomu, že celé řešení dokážeme snadno integrovat se systémy zákazníka a budovy, není to pouze o povídání, ale recepční může provádět potřebné akce, jako již zmíněné volání, otevírání dveří, přivolání výtahu nebo cokoli dalšího, k čemu existuje API." dodává Tomáš Ondráček, působící jako CEO aReception.ai.

Nápad na vytvoření digitálního avatara pro komunikaci v běžné řeči vznikl před časem ve společnosti ARTIN v reakci na přestěhování do nové budovy, kde v přízemí na recepci nechtěly sedět naše kolegyně, protože by byly odříznuté od ostatních. Řešení, které jsme následně vyvinuli, se nám tak zalíbilo, že jsme je převedli na obecný produkt, který nyní nabízíme i dalším firmám a organizacím. "Jsme rádi, že se rodina našich AI spin-offů hezky rozrůstá a věříme, že přijdou další nápady využívající umělou inteligenci, které povedou k dalším zajímavým projektům." doplňuje Jan Najvárek, spoluzakladatel ARTIN Group.

Buďme
v kontaktu
Máte pocit, že by z našeho spojení mohlo vzejít něco zajímavého?
Dejte nám o sobě vědět.